Gevonden fietsen

Wat gebeurt er met achtergelaten of gevonden fietsen?

 

Laat in geen geval uw fiets of bromfiets zomaar voor een langere periode op de openbare weg achter. De gemeente voert een actief beleid om de openbare weg vrij te houden van niet-rijwaardige fietsen, fietswrakken, achtergelaten fietsen en hinderlijk of gevaarlijk gestalde fietsen. Bent u uw fiets kwijt? Dan kan u online uitzoeken of uw fiets werd teruggevonden.

 

Wat gebeurt er met de fietsen?

  • Achtergelaten fietsen worden door de gemeente Knokke-Heist verwijderd. De gemeente bewaart de fietsen 3 maanden, daarna worden ze eigendom van de gemeente.
  • Hinderlijk en gevaarlijk gestalde fietsen worden onmiddellijk verwijderd en 3 maanden bewaard.
  • Wrakken die voldoen aan de beschrijving als wrak worden onmiddellijk verwijderd en vernietigd.
  • Gestolen fietsen geeft u best altijd aan bij de lokale politie. Aangifte kunt u ook doen via de website www.policeonweb.be.
  • Uw fiets terugvinden wanneer die werd verwijderd of gestolen kan door te zoeken op de website www.gevondenfietsen.be. Daar worden alle gevonden fietsen 3 maanden lang aangeboden in de hoop de eigenaar terug te vinden. Staat uw fiets niet op de website, probeer het dan later nog eens. De beste methode om uw fiets na verlies snel terug te vinden, is door hem tijdig te laten graveren met uw rijksregisternummer. De Politie of gemeente die de fiets vindt, kan in dat geval zelf contact met u opnemen.

Contact

Preventie de Vrièrestraat 26 Knokke-Heist 8300

Openingsuren

050 630 473 050 630 159  preventie@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud