Job bij de brandweer

Brandweerman/-vrouw word je niet zomaar. Voor velen is het een roeping voor anderen is het een kinderdroom. Niet verwonderlijk, het is een boeiende, afwisselende job met verantwoordelijkheden in een sociaal gerichte omgeving.

Zo zal je onder meer:

  • hulp verlenen bij brand, ongevallen, en rampen.. Dringend vervoer van zieken of gekwetsten of 1 van de andere taken!
  • de kazerne onderhouden
  • voertuigen en andere materialen in de kazerne onderhouden
  • je persoonlijke uitrusting en andere kledij onderhouden
  • regelmatig oefenen met allerhande materieel om je opdrachten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren en je kennis te verruimen, zowel individueel als in team-verband.
  • alle mogelijke opdrachten uitvoeren om een permanente, goed werkende dienst te verzekeren.

Klinkt dit alles als muziek in de oren? Ben je sociaal, werklustig, stressbestendig en heb je doorzettingsvoormogen, dan is
een job bij de brandweer misschien iets voor jou!

 

Lees zeker ook de brief in verband met het geschiktheidsattest

 

 

Contact

Brandweer Brandweerstraat 7 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 68 19 20

Nu de brandweer al een tijdje overgegaan is naar de Hulpverleningszone 1, is ook het rechtstreeks telefoonnummer van de post Knokke-Heist gewijzigd (http://www.knokke-heist.be/nieuws/nieuwe-nummers-brandweer). Je kunt de brandweerpost in de Brandweerstraat 7 in Knokke voortaan bereiken via T 050 68 19 20. Hier kun je terecht met vragen over preventie of administratieve vragen. Voor dringende vragen bel je uiteraard steeds naar het noodnummer 112. Meer info over de hulpverleningszone en de post Knokke-Heist vind je op de website www.zone1.be of www.zone1.be/posten.

Gerelateerde inhoud