Drugpreventie in het onderwijs

Preventiedienst en de Sleutel ondersteunen weerbaarheidsprogramma’s in scholen

In de Knokke-Heistse scholen wordt in samenwerking met de gemeentelijke preventiedienst en de Sleutel veel aandacht besteed aan lessen in weerbaarheid. Zo zijn er de cursussen Leefsleutels en Contactsleutels waarbij de leerlingen getraind worden om op een assertieve manier te reageren wanneer leeftijdsgenoten voorstellen om te experimenteren met drugs, alcohol en andere genotsmiddelen. Elke school binnen de gemeente heeft ook recht op een jaarlijkse tussenkomst van 400 EUR voor het organiseren van een eigen activiteit of vorming die gerelateerd is met projecten rond preventie en sociale vaardigheden.

Gratis informatiesessies op maat voor scholen en oudercomités

De gemeentelijke preventiedienst speelt graag kort op de bal bij vragen vanuit de scholen. Op vraag van directies of oudercomités kunnen informatiesessies voor ouders, leerkrachten en leerlingen worden georganiseerd op maat rond diverse thema’s (cyberpesten, graffiti, diefstal, …)

Zowel ouders als studenten kunnen terecht op de preventiedienst voor informatievragen. Zo werden een aantal schoolwerkjes alsook een GIP-werk ondersteund. Via de scholenbrochure wordt het aanbod van de preventiedienst aan de scholen bekendgemaakt.

 

Lees meer:

Contact

Jeugd Edward Verheyestraat 16 B-8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 630 800  jeugd@knokke-heist.be http://jeugd.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud