Wat en hoe ?

De bibliotheek van Knokke-Heist biedt u een omvangrijke en interessante BOEKENCOLLECTIE.

U vindt er Nederlandstalige romans en informatieve boeken over alle mogelijke onderwerpen, maar ook talrijke werken in het Engels, Frans, Duits, Spaans én Italiaans.

Voor wie een taal aanleert bestaan ook easy-readers, boeken in het Frans, Engels, Duits of Spaans, voor beginners, meestal vereenvoudigde versies van klassiekers.

Voor slechtzienden beschikken we over boeken met extra grote letters.

Jong en oud kan bij ons ook terecht voor stripverhalen.

Kom eens langs en maak uw keuze!

 

Vanaf 12 jaar mag u gratis boeken uit de volwassenenafdeling ontlenen. Na een uitleentermijn van vier weken moeten ze teruggebracht of eventueel verlengd worden.

 

Op de eerste verdieping van de bibliotheek bevindt zich de leeszaal – een ruimte waar u kunt studeren, iets opzoeken, surfen op het internet, of gewoon rustig een krant of tijdschrift lezen. Iedereen heeft vrije toegang tot de leeszaal. U hoeft dus geen lid te zijn van de bibliotheek om van de informatiebronnen in de leeszaal gebruik te maken. De werken kunnen echter niet ontleend worden.

 

U vindt er : algemene encyclopedieën en naslagwerken, alle mogelijke informatie over schrijvers en hun werk, woordenboeken in verschillende talen, informatie over Knokke-Heist en de eigen streek, meer dan tweehonderd lopende tijdschriften en dagelijks een tiental kranten. Indien u wenst kunt u gebruik maken van het fotokopieapparaat en werken via het Interbibliothecair Leenverkeer bestellen uit andere bibliotheken.

 

Bovendien kunt u ook gratis surfen of uw mails checken op een van de 20 internet pc’s.

 

Voor wie (nog) niet helemaal bekend is met de mogelijkheden van het internet, worden er gratis introductiecursussen gegeven.

 

Deze lessen vinden vanaf 20 oktober, telkens op woensdag, donderdag en vrijdagmorgen van 09.30 – 12.00, plaats in de leeszaal van de bibliotheek. Ze zijn gratis, maar u moet zich wel vooraf inschrijven. De bedoeling van de introductielessen is om u zoveel mogelijk te laten kennis maken met het internet. Meer en meer mensen hebben er immers mee te maken en krijgen het gevoel "niet meer mee te kunnen". De introductiesessie wil daarom beknopt en bevattelijk uitleggen wat het internet is en welke diensten u erop aantreft, met nadruk op de 2 pijlers :

  •  e-mail aanmaken en gebruiken
  •   informatie zoeken op het web

Het uitgangspunt van de sessie is niet de techniek, maar het persoonlijke, praktische gebruik van het internet. Dit houdt in dat er, na een korte theoretische introductie, vooral veel geoefend wordt op de computer.

Hebt u interesse: neem contact op met de leeszaal van de bibliotheek : 050/630 407

Contact

Bibliotheek Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 630 400 050 630 406  bibliotheek@knokke-heist.be http://bibliotheek.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud