Knokke(n) voor dieren

De vzw Dierenvrienden Knokke-Heist, beter gekend als Knokke(n) voor dieren, is ontstaan in de gemeente en zorgt dat de gemeente openstaat voor alle dieren.

Knokke(n)-voor-dieren

De activiteiten worden uitsluitend door vrijwilligers uitgevoerd maar er is geld nodig voor bv. het betalen van medische ingrepen, medicatie, voeding, ... en hiervoor rekent de vzw op de steun van mensen die dieren een goed hart toedragen. Ook is materiële steun zoals dierenvoeding steeds welkom.

Een overzicht van de activiteiten:

  • Voorlichtingscampagnes opzetten i.v.m. welzijn en bescherming der dieren, o.a. sensibilisatie tot sterilisatie en/of castratie van het huisdier.
  • Opvolgen van de door de vzw toedoen of door het asiel geplaatste dieren. Deze dieren én hun nieuwe baasjes krijgen regelmatig bezoek van één van de inspecteurs/inspectrices om hun leefomgeving te controleren. Bij misbruik worden de dieren weggehaald en de overtreders hard aangepakt.
  • Opvolgen van de toestand van alle buiten levende dieren in Knokke-Heist en omgeving. Dit geldt zowel voor honden, katten als voor koeien, paarden, schapen, geiten, ganzen, zwanen, eenden, ..., vogels en zelfs vissen!!!
  • De "wilde" katjes worden opgespoord, gevangen en medisch behandeld indien nodig. De mannetjes worden gecastreerd, de vrouwtjes gesteriliseerd, dan in de natuur geplaatst, waar ze o.m. zorgen voor het op peil houden van het ratten- en muizenbestand en ze door de vzw op de voet worden gevolgd.
  • Mistoestanden zoals verwaarlozing nagaan, vaststellen en aangeven.
  • Winterhulp verzorgen voor vogels.
  • Opvangadressen zoeken voor dakloze dieren.

Meer informatie: https://www.knokkevoordieren.be.

Contact

Milieu & Natuur Alfred Verweeplein 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050630197 050630159  milieu@knokke-heist.be