strippakketten

Wist u dat België een van de belangrijkste striplanden ter wereld is met het grootste aantal stripauteurs per vierkante meter? Stripverhalen bestaan al meer dan 100 jaar en maken deel uit van onze cultuur. Stripverhalen verdienen daarom een plaats te krijgen in de klas. Voor de basisschool zijn er stripdoeboekjes en strippakketten vor elk leerjaar. Voor het secundair onderwijs kan men in de lessen Nederlands o.a. strips laten lezen als ondereel van een ruimer leespakket.

Strips kunnen ook andere vakken aanvullen bv. Franse strips om leerlingen meer vertrouwd te maken met de Franse taal. In de les geschiedenis kunnen  o.a. anachronismen, gebruiken, gewoontes in strips opgezocht worden. Hoe een strip gemaakt wordt, kan zeker aan bod komen in de les plastische opvoeding.

Bibliotheek Scharpoord beschikt over een ruime collectie stripverhalen voor jeugd en volwassen zowel Nederlandstalig als Franstalig. Leerkrachten die zelf niet vertrouwd zijn met het medium kunnen een kennismakingspakket aanvragen om zelf door te lezen.

Aanvragen kunnen op het nummer 050/630 400 of via e-mail naar bibliotheek@knokke-heist.be

 

Contact

Bibliotheek Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 630 400 050 630 406  bibliotheek@knokke-heist.be http://bibliotheek.knokke-heist.be