Praatgroep Nederlands zoekt vrijwilligers (volzet)

Iedere donderdag wordt een praatgroep Nederlands georganiseerd voor anderstaligen die op een leuke manier Nederlands willen leren. Het is een initiatief van de dienst tewerkstelling van het OCMW en is ondertussen aan zijn 400ste praatgroep toe! Op een niet-schoolse manier wordt over van alles en nog wat gepraat door iedereen die zijn Nederlands wil verbeteren. Men leert van de vrijwilliger maar ook van elkaar.

Vrijwilligers trekken het gesprek op gang door verschillende thema’s aan bod te laten komen. Zo kunnen mensen in een losse sfeer hun taalvaardigheden oefenen. Het is ook een manier om mensen te leren kennen, een netwerk uit te bouwen en kennis te verkrijgen over het wel-en-wee in Knokke-Heist.

De praatgroepen gaan door in de lokalen van VZW Spel-O-Theek De Wip, uitleendienst voor spel-en leermateriaal voor kinderen, waar ook de huiswerkklasjes georganiseerd worden.

De praatgroep is nu dringend op zoek naar een vrijwilliger om 1, maximum 2 donderdagnamiddagen per maand de praatgroep in goeie banen te leiden. Het OCMW voorziet een interne opleiding en het lokaal biedt heel wat didactisch materiaal om de lessen vlot te laten verlopen.

Voor meer informatie: kelly.pollet@knokke-heist.be , T 050 530 972

 

 

Interesse in deze of andere vacatures? 
Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vrijwilligerscentrale.

Via het onthaal van het cultuurcentrum kunt u ook een afspraak maken met een medewerker van de vrijwilligerscentrale.  

 

T 050/630 430 of via vrijwilligerscentrale@knokke-heist.be

Openingsuren onthaal: 
maandag-vrijdag van 8.30-12u en 13.30-17u 

 

 

 

Contact

Vrijwilligerscentrale Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 630 430 050 630 429  vrijwilligerscentrale@knokke-heist.be