Klascement

Een portaalsite voor en door onderwijs. www.klascement.be

Het cement wordt gevormd door enthousiaste leerkrachten en studenten. Zij zorgen voor cursussen, lesbladen, presentaties, video’s, foto’s, oefeningen, software, sites, ... gemaakt door en voor leerkrachten (in spe). Zo groeit KlasCement tot een heus bouwwerk met onderwijsnieuws, een educatieve databank en een zoekrobot. In het gebouw brengen we alle gebruikers samen via de ledenlijst en de persoonlijke profielen.
Samenbrengen van lesmateriaal in één grote databank heeft vele voordelen:

 • je vindt sneller wat nodig is voor je vak of klas
 • je les wordt er beter van (goed voor de leerlingen)
 • je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden
 • je overlegt en leert nieuwe collega’s kennen

 

Deel je lesmateriaal
Elke leerkracht of student ontwikkelt of gebruikt werkbladen, cursussen, presentaties, oefeningen, links, software, nieuws en activiteiten, praktijkvoorbeelden, .... We geven je de kans dit te delen met collega’s, gratis. Als elke bezoeker af en toe iets aanbiedt, zijn er voldoende bijdragen om steeds waardevolle inhoud te vinden.
Neem, maar geef in ruil. Uitwisseling is voordelig en verrijkend. Hopelijk ben jij ook iemand die eigen creaties graag door anderen laat gebruiken. Verwacht je aan positieve reacties.

Zoekrobot & filter
Doorzoek de databank van KlasCement met trefwoorden. Filter de inhoud per bouwsteen, categorie, thema, vak, onderwijstype, doelgroep of nog geavanceerder.

Communicatie

 • Onderwijskalender
  In onze nieuwsrubriek met kalender verzamelen we allerlei activiteiten van musea, projecten, nascholingen, aankondigingen voor leerkrachten, …
 • Onderwijsforum
  Overleg plegen en ervaringen uitwisselen is verstandig. Collega’s adviseren zeker. KlasCement biedt een druk bezocht forum aan met prikborden per vak, doelgroep en thema.
 • Twee nieuwsbrieven
  Ontvang het e-zine KC&Zo met KlasCementnieuws en een overzicht van de nieuwste bijdragen binnen de door jou geselecteerde interesses. Abonneer je via je profiel op KC&Co als je ook nieuws van onze partners wenst te ontvangen.

 

Herinneringseducatie bij KlasCement
Ben je op zoek naar een lespakket bij een film over de genocide van Rwanda? Wil je met je leerlingen een museum of herdenkingsplaats bezoeken? Of plan je een project rond 100 jaar Groote Oorlog en ben je nog op zoek naar inspiratiestof? Dan kan je vanaf nu terecht bij de educatieve databank van KlasCement. Wij verzamelen voor jullie het aanbod van verschillende musea, organisaties en leerkrachten. Heb je zelf goed lesmateriaal ontwikkeld, aarzel dan niet om dit op te nemen in de databank. Surf naar www.klascement.be of neem contact met schoolprogrammatie CC.

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be