For Freedom Museum

 
 

Het For Freedom Museum werd  geopend in 2009 door toenmalig Minister van Landsverdediging Pieter De Crem. Bezetting en Bevrijding van onze Zwinstreek en West-Zeeuws-Vlaanderen tijdens WO II is het hoofdthema.

Het For Freedom Museum is niet alleen een historische reconstructie van de WO II-tragedie maar geeft onze jeugd het inzicht dat Vrede een dagelijkse opdracht is die wij in het gezin, op school, in onze gemeenschap van mensen, steeds moeten betrachten. Waren onze voorouders ook geen vluchtelingen in ‘14  en in ’40 ? Hoe werden zij onthaald in onze buurlanden en doen wij het anno 2016  even goed of beter? Allemaal hedendaagse thema’s en vragen naar de toekomst die in het For Freedom Museum, kunnen aan bod komen.

Intussen werd een nieuwe vleugel met als thema "Belgen in de strijd" geopend.

Praktisch

Het goede nieuws is dat dankzij de medewerking van het Gemeentebestuur Knokke-Heist alle leerlingen, die schoollopen in onze badstad het museum gratis kunnen bezoeken, samen met hun leerkrachten en onder leiding van onze museumgidsen.

(Tarief scholen buiten Knokke-Heist is 2,5 € per leerling)

De leerkrachten van de respectievelijke onderwijsnetten Knokke-Heist kunnen gratis op scouting komen en alle info verkrijgen om hun bezoek voor te bereiden. Begeleidende teksten en een actieve quizvragenlijst  in te vullen tijdens het bezoek zijn voorhanden.

Het For Freedom Museum is dagelijks geopend van het begin van de Paasvakantie tot 13 november, van 10.00 tot 17.00 uur. Gedurende de winter enkel open in de weekends en dagelijks tijdens de schoolvakanties van 10.00 tot 17.00 uur.

Groepsbezoeken zijn echter ten alle tijde mogelijk, mits op voorhand te reserveren.

PS: De leerlingen kunnen vrij hun lunchpakket gebruiken in de cafétaria. Bushalte van de Lijn is aan het museum.( Lijnbus nr. 3)

Info: For Freedom Museum T 050 687 130 / GSM 0478 687 694 / info@forfreedommuseum.be

 

Gerelateerde inhoud