Eet- en drinkgelegenheden en verblijven

Toegankelijke eet- en drinkgelegenheden

Westkans onderzocht de toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden langs de Zeedijk in alle badsteden. Deze ‘beter toegankelijke’ zaken hebben geen of maar één trede, een toegangsdeur breder dan 77 cm en een aangepast toilet. 

In deze restaurants of cafés werd alles opgemeten, zoals de inkomdeur, de ruimte onder en rond de tafels, de route naar het toilet en de toiletruimte zelf. De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.toegankelijkvlaanderen.be

Hier vindt u brochure van Knokke-Heist De andere kustbrochures zijn te vinden op www.westkans.be/reca

Toegankelijke verblijven

Verblijven worden gescreend volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methode en krijgen van Toerisme Vlaanderen een label toegekend. Op de website van Toerisme Vlaanderen vindt u meer informatie over het Toegankelijkheidslabel. 

Het label geeft een belangrijke eerste indruk, maar vertelt niet alles. Wilt u meer weten over de toegankelijkheid van een verblijf, vraag dan inlichtingen bij het Infopunt Toegankelijk Reizen of raadpleeg het volledige verslag op www.toevla.be. 

Een volledig overzicht van gelabelde logies (A en A+) vindt u in de brochure “All in – Toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel” (pdf). 

Hieronder vindt u de gelabelde logies in Knokke-Heist. 

Huyshoeve

Label ALabel: A 

Spelemanstraat 154, Knokke-Heist (Ramskapelle)

Tel. +32 (0)50 51 51 25 - Fax +32 (0)50 51 51 75

info@huyshoeve.com - www.huyshoeve.com