De sokken van de olifant

Vrijzinnig humanistisch bijstandspakket voor kinderen en jongeren in rouw “Verdriet is drie sokken.  Eén te weinig,  één te veel en altijd ergens één Helemaal Alleen” Na een verkennend gesprek wordt een troost-koffer en een koestertas samengesteld, aangepast aan de leefwereld van het kind of de jongere en de relatie tot de overledene.

De troostkoffer  bevat informatie over rouw, (voor)leesboekjes, (hand)poppen, muziek, films,… Hiermee heb je als volwassene enkele handvaten om kinderen en jongeren bij te staan in hun verdriet.

De koestertas wordt gevuld met doe-materiaal waarmee kinderen en jongeren rond hun gevoelens kunnen werken. Daarnaast kunnen ze de tas aanvullen met persoonlijke spullen. De troostkoffer met inhoud wordt uitgeleend. De koetsertas met inhoud is om te houden… en te koesteren. Het terugbrengen van de troostkoffer vormt de gelegenheid voor nazorg. Tussentijdse gesprekken en verdere begeleiding zijn ook mogelijk. Het hele pakket kadert in een vrijzinnig humanistische begeleiding, onderdeel van de dienstverlening van het huis van de mens. Dit is kosteloos.


Contact

Jeugd Edward Verheyestraat 16 B-8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 630 800  jeugd@knokke-heist.be http://jeugd.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud