CGSO

 

OKTOBER 2018

Liefde kun je leren.

Relationele en seksuele vorming geven aan jongeren met een cognitieve beperking

DATA: vrijdag 19 oktober 2018     van 9u30 tot 16u00

INHOUD: Als begeleider van kinderen en jongeren met een cognitieve beperking (lichte tot matige verstandelijke beperking, ASS, leer-en gedragsmoeilijkheden ) ervaar je misschien een aantal drempels om aan relationele en seksuele vorming te beginnen. En zelfs als je enthousiast en overtuigd bent van de nood aan vorming voor deze doelgroep, heb je vast nog vragen voor je echt aan de slag kan. Want welke thema’s moeten nu eigenlijk op welke leeftijd aan bod komen? Hoe maak je abstracte thema’s zoals weerbaarheid, emoties tonen of relaties aangaan vatbaar? En waar vind je aangepaste materialen?

 PRIJS: 90€, incl. syllabus, broodjeslunch, koffie/thee/water

DECEMBER 2018

Mijn lijf, mijn liefde.

Praten over relaties en seksualiteit met kwetsbare meisjes. Project gesteund en mede gefinancierd door het fonds Hope for Girls, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

DATA: vrijdag 7 december van 9u30 tot 16u00

INHOUD:  Als begeleider van meisjes binnen de bijzondere jeugdzorg in residentiële settings sta je zeer dicht bij deze kwetsbare jongeren. Misschien ervaarde je al dat de drempel om over relaties en seksualiteit te spreken soms groot is? Of kwam je al in aanraking met situaties waar grensoverschrijdend gedrag problemen veroorzaakte en wist je toen niet goed hoe te reageren? Zelf aan de slag gaan met deze thema’s is niet evident.  Want hoe maak je duidelijk wat grenzen zijn en hoe deze te beschermen? Hoe leer je vaardigheden en attitudes aan om veilig om te gaan met internet en sociale media? En op welke manier leg je uit wat weerbaarheid is of op welke manieren je relaties kan aangaan? Op deze en nog veel meer vragen krijg je een antwoord in deze specifieke nascholing voor professionals die werkzaam zijn binnen de bijzondere jeugdzorg.     

 PRIJS: 50€, incl. syllabus, broodjeslunch, koffie/thee/water

 MAART 2019

(S)expert anno 2019. Praten over seks en relaties in een digitale wereld

DATA: vrijdag 22 maart 2019         van 9u30 tot 16u00

INHOUD: Van schoonheidsidealen tot het delen van naaktfoto’s, van online flirten tot grooming, van sexting tot genderrrolstereotypen,… Een belangrijk deel van de leefwereld van kinderen en jongeren speelt zich vandaag de dag online af. Ook op het gebied van relaties en seksualiteit. Maar zijn onze kinderen en jongeren wel mediawijs genoeg om de valkuilen van deze flitsende, snelle en vaak anonieme wereld te ontwijken? En hoe kunnen wij hen wegwijs maken in de zoektocht naar een correct evenwicht tussen wat on-en offline gebeurd?

 PRIJS: 90€, incl. syllabus, koffie/thee/water

 APRIL 2019

Liefde kun je leren.

Relationele en seksuele vorming geven aan jongeren met een cognitieve beperking

DATA: vrijdag 26 april 2019           van 9u30 tot 16u00

INHOUD: Als begeleider van kinderen en jongeren met een cognitieve beperking (lichte tot matige verstandelijke beperking, ASS, leer-en gedragsmoeilijkheden ) ervaar je misschien een aantal drempels om aan relationele en seksuele vorming te beginnen. En zelfs als je enthousiast en overtuigd bent van de nood aan vorming voor deze doelgroep, heb je vast nog vragen voor je echt aan de slag kan. Want welke thema’s moeten nu eigenlijk op welke leeftijd aan bod komen? Hoe maak je abstracte thema’s zoals weerbaarheid, emoties tonen of relaties aangaan begrijpbaar? En waar vind je aangepaste materialen?

PRIJS: 90€, incl. syllabus, broodjeslunch, koffie/thee/water

Als school kunt u ook steeds een interne nascholing organiseren voor uw volledige team. Wij werken dan een programma op maat uit of u kunt kiezen uit ons vaste aanbod. Check ook regelmatig onze website, want doorheen het schooljaar komen nog tal van andere nascholingen op het programma.

NIEUW!NIEUW! NIEUW! Dit jaar presenteer het CGSO een gloednieuw infoprogramma voor voor ouders. Ideaal voor een boeiende info-avond bij u op school. Ons programma bestaat uit volgende infomomenten die telkens 2u à 2u30 duren.

 - Piratenmeisjes en prinsessenjongens. Over genderbewust opvoeden. ( ouder met kleuters en lagere schoolkinderen )

- Over bloemetjes en bijtjes, bloemkolen en ooievaars. Praten over vriendschap, liefde en seksualiteit met jonge kinderen. ( ouders met kleuters en lagere schoolkinderen )

- Help! Mijn kind kijkt porno. Wegwijs in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. ( ouders met kinderen in het secundair onderwijs )

  

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud