Brandweer voor kleuter, basis en secundair

 
 

voor  2e-3e kleuter

Speciaal opgeleide brandpreventieadviseurs komen naar de kleuterklas met een uitgewerkt pakketje ( taken brandweer, kennismaking vuur, kledij…) en proberen zo de kleuters te sensibiliseren.

voor het 3e - 4e leerjaar basis

Alle klassen van het 3e-4e leerjaar uit Knokke-Heist zijn welkom voor een rondleiding en een infosessie van anderhalf uur in de brandweerkazerne. Ook bij hen komt de brandpreventieadviseur in de klas met een uitgewerkt pakketje. (zie hierboven).

voor het secundair

Alle klassen uit het secundair onderwijs van Knokke-Heist zijn ook welkom voor een rondleiding en een infosessie in de brandweerkazerne. Of kan er een uiteenzetting brandveiligheid - aangepast programma - met demo en blusmogelijkheden worden gegeven in de school of op een veiligheidsdag.

Wanneer? Tijdens de Themaweek van de brandweer: ergens begin oktober of op een later af te spreken tijdstip. De scholen krijgen hier nog een schrijven rond.

Minstens 2 maanden vooraf aanvragen via ludo.popelier@zone1.be

 

Contact

Brandweer Brandweerstraat 7 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 68 19 20

Nu de brandweer al een tijdje overgegaan is naar de Hulpverleningszone 1, is ook het rechtstreeks telefoonnummer van de post Knokke-Heist gewijzigd (http://www.knokke-heist.be/nieuws/nieuwe-nummers-brandweer). Je kunt de brandweerpost in de Brandweerstraat 7 in Knokke voortaan bereiken via T 050 68 19 20. Hier kun je terecht met vragen over preventie of administratieve vragen. Voor dringende vragen bel je uiteraard steeds naar het noodnummer 112. Meer info over de hulpverleningszone en de post Knokke-Heist vind je op de website www.zone1.be of www.zone1.be/posten.

Gerelateerde inhoud