12 maart, 2018

Vanaf 15 maart: géén honden op het strand tussen 9 en 21 uur!

hond op het strandOp donderdag 15 maart 2018 start officieel het toeristisch badseizoen op het strand. Dat heeft ook gevolgen voor hondenbaasjes, want vanaf dat moment tot 15 oktober 2018 mag je hond niet meer op het strand tussen 9 uur en 21 uur. Opgelet: het verbod geldt ook op de strandconcessies, want het strand begint al vanaf de boordsteen van de zeedijk! Makkelijk om te onthouden: waar er zand is, is het strand en is het verbod dus van kracht.

Alleen op het strandgedeelte in het Zoute ten oosten van Surfers Paradise tot aan het Zwin mogen honden het hele jaar door dag en nacht rondhollen. Ook als je op het strand mag met de hond, moet je wel nog steeds een zakje bij hebben, de hondenpoep onmiddellijk opruimen en het gebruikte zakje in een gemeentelijke afvalkorf/hondenhoekje deponeren of meegeven met het huishoudelijk afval.

De GAS-vaststellers, zowel gemeentelijke ambtenaren als de lokale politie, zien toe op het verbod van honden op het strand. De hondenbaasjes die zich op het strand begeven buiten het toegestane tijdstip, riskeren een GAS-boete (maximum 250 euro voor meerderjarigen en 125 euro voor minderjarigen). Meer informatie over het Reglement Gemeentelijke Administratieve Sancties en politieverordeningen lees je hier.

strandhondHet verbod geldt niet voor personen met een beperking die begeleid worden door een assistentie- of blindengeleidehond, voor politie met een politiehond en erkende bewakingsagenten in de uitoefening van een door de overheid vergunde bewakingsopdracht.

hond surfplank