8 februari, 2018

Strandwerkzaamheden voor start nieuw badseizoen

strand met bullVanaf 15 maart 2018 start in Knokke-Heist het nieuwe badseizoen. Op de 10 km lange kuststrook gonst het dan ook nu al van de bedrijvigheid om strand en zeedijk tiptop in orde te maken. In Heist wordt in het kader van het Masterplan Strand & Dijk de laatste hand gelegd aan de verbreding van de wandeldijk. De stroomkasten die in de uitbreidingszone stonden, werden op 6 februari 2018 verplaatst richting zee. Door het vriesweer liggen de werkzaamheden momenteel stil, maar na de krokusvakantie heeft de aannemer nog 2 werkdagen nodig om de strook met vloerplaten helemaal af te werken. In de eerste helft van maart 2018 zal het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) nog de betonboord van de zeedijk uitbreken en opnieuw betonneren zodat de zeedijk netjes aansluit met de nieuwe betegeling. (foto’s Anne-Marie Maertens)

Nieuwe riolering

In opdracht van het gemeentebestuur worden er op verschillende plaatsen rioleringswerkzaamheden uitgevoerd om de stranduitbatingen te voorzien van een bedrijfszekere afvoer. Zo zijn er septische putten en pompputten geplaatst ter hoogte van het evenementenstrand aan de Meerlaan, het sportstrand aan het Rubensplein, Kid's Beach aan de Sterrenlaan, Famouz strand bergBeach aan de Zeewindstraat en Beaufort Beach aan de Leeuwerikenlaan. RBSC Zoute, Surfers Paradise en Lekkerbek Beach aan de Appelzakstraat komen na het seizoen 2018 aan de beurt.

Nivellering strandconcessies

In opdracht van de gemeente is ook aannemer Aertsen met zijn rups-bulldozer volop bezig met het effenen van het strand waarop de infrastructuur van de badkarhouders komt. Medewerkers van de gemeentelijke dienst Strand & Dijk zullen dan op 13 en/of 14 maart 2018 de afbakeningspaaltjes voor de strandcabines uitzetten. De stranduitbaters kunnen dan vanaf 15 maart hun uitbating beginnen op te bouwen. Op 15 maart om 9 uur mogen ook alle particulieren hun cabines plaatsen.

strand werken

strand vlak