1 september, 2016 - 30 juni, 2017

Lokale politie actief op zoek naar vervuilde wegen

modder op de wegDe lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de campagne ‘Modder op de weg’ van de provincie West-Vlaanderen met extra controles. “Zowel in Damme als Knokke-Heist gaan we de komende weken actief op zoek naar wegen die vervuild zijn door bouw- en wegenwerken én landbouwactiviteiten,” zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “We sporen de vervuiler op om samen de wegen verkeersveilig te maken.”

Modder op de weg

Het einde van de zomer en de herfst is een drukke periode voor de landbouwsector. De landbouwvoertuigen rijden af en aan om de oogst tijdig binnen te halen. Door deze activiteiten valt veel modder op de weg, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook de diverse bouw- en wegenwerken zorgen voor extra vervuilde wegen in Damme en Knokke-Heist.

Meer info over de sensibiliseringscampagne: www.modderopdeweg.be.

Lokaal initiatief

De lokale politie gaat de komende weken actief op zoek naar wegen die vervuild zijn door bouw- en wegenwerken én landbouwactiviteiten. De vervuiler wordt opgespoord om samen de wegen verkeersveilig te maken. Is het niet mogelijk de wegen onmiddellijk te reinigen, dan plaatst de vervuiler extra verkeerssignalisatie om de andere weggebruikers te waarschuwen voor het gevaar.

De politie roept ook de andere weggebruikers op hun rijstijl aan te passen. “Wees je bewust van het slipgevaar,” zegt Van Eenooghe. “Zeker als het regent, pas je beter je rijstijl aan. Breng je eigen veiligheid en deze van de personen die de weg reinigen niet in gevaar.”

De komende weken staan ook verschillende verkeerscontroles op de agenda. In Damme en Knokke-Heist kun je het hele jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

Meldpunt

Elke weggebruiker kan vervuilde wegen melden via het meldpunt:

  • in Damme: + 32 50 619 690.
    Het meldpunt is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8u30 tot 12u. Op woensdag kan je er ook terecht van 13 tot 17u.
  • in Knokke-Heist: + 32 50 619 640.
    Het meldpunt is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 12u30.

Contact

Lokale Politie Damme/Knokke-Heist Van Steenestraat 10 8300 Knokke-heist

Openingsuren

+3250619619 +3250619500  PZ.DKH@police.belgium.eu http://www.politie5446.be