20 september, 2013 - 31 december, 2014

JeugdSportProject DuoSprint: 3 dagen sportplezier

jeugdsportproject kajakHet JeugdSportProject Duosprint vond dit jaar plaats op 17, 18 en 19 september in Laguna Beach (Krommedijk). DuoSprint is een triatlonvariant voor duo’s waarbij de leerlingen samen moeten kajakken, gocarten en lopen. Het sportevenement wordt nog aangevuld met initiaties in onder meer skeeleren, krachtbal, tennis, gymnastiek en tafeltennis. Zie fotoreportage

Op 17 september mocht de sportdienst maar liefst 210 leerlingen uit het zesde leerjaar verwelkomen. Op woensdag waren dan de leerlingen uit de middelbare scholen aan de beurt: hier namen zo’n 180 sportievelingen deel. De eerste start was voorzien om 13.30 uur voor de leerlingen van de eerste graad. De leerlingen van de eerste graad waren opgesplitst in drie groepen en er was dus drie keer een start voorzien. Om 15.45 uur weerklonk dan het startschot van de wedstrijden met de tweede graad en om 16.30 tot slot brak de strijd los tussen de duo’s uit de derde graad en de leerkrachten. Op donderdag werden dan nog 230 leerlingen uit het zesde leerjaar verwacht. Op donderdag vond de sportdag plaats tussen 9 en 12 uur en 13.30 en 15 uur.

Fantastische sportdag voor leerlingen Polderkind

De vrije basissschool Polderkind liet alvast weten dat leerlingen en leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar een fantastische sportdag beleefden. “Onder politiebegeleiding reden de leerlingen met de fiets naar de verzamelplaats ‘Laguna’, waar ze in de voormiddag mochten proeven van skeeleren en krachtbal. In de namiddag namen ze deel aan de alom gekende DuoSprint. Zelfs turnjuf Valérie en juf Kristien stapten in een kajak en een gocart. Wie zegt dat kinderen niet graag sporten, heeft het verkeerd voor. De’ Polderkinderen’ gaven zich volledig. Ze vonden de sportdag TOP!”, aldus de directie van Polderkind.