8 februari, 2013 - 15 februari, 2013

GBS Het Anker dopt mee met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Deze week kregen de leerlingen van het 2de en 3de leerjaar van de gemeentelijke basisschool Het Anker in  Heist hoog bezoek. Kris kwam samen met z’n trouwe helper, de blindengeleidehond Gwenny, vertellen over hoe het als visueel gehandicapte is om in onze samenleving te vertoeven.  De kinderen stonden versteld toen ze hoorden hoe belangrijk de hond wel was voor Kris.  Met de hulp van z’n trouwe metgezel kan hij zelfstandig leven en zich op een veilige manier in het verkeer begeven.

 

Dopjes sparen = ondernemen

Sinds vorig schooljaar zamelen de leerlingen dopjes in voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.  Met de opbrengst (€ 0,22 per kg) helpen ze de opleiding van blindengeleidehonden financieren en krijgen visueel gehandicapte personen cursussen waarin ze leren omgaan met hun trouwe vriend.

 

Alle dopjes van plastic verpakkingen van water, frisdrank, melk en fruitsap komen in aanmerking. Een gespecialiseerd bedrijf verwerkt de doppen tot duurzame paletten.  Op die manier krijgt afval een nieuw leven.  Het milieu wordt er beter van èn Gwenny’s vrienden en vriendinnen krijgen de nodige opleiding.

 

De directie van het  Anker hoopt dat ze met hun bijdrage ook andere scholen, verenigingen en instellingen inspireren om een gelijkaardige inzamelactie op touw te zetten.