26 januari, 2018

Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners van Knokke-Heist meer bewegen

Knokke-Heist is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van Knokke-Heist met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. De professionele Knokke-Heistse bewegingscoaches Lotje Vermeille en John Parisis helpen de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

Een beweegplan op maat dankzij uw persoonlijke coach

Bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’ is de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Zo kan de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming, dan krijgt hij/zij een extra korting.

Voordelen

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Wil je meer bewegen? Dat kan.

  1. Je huisarts geeft je een verwijsbrief. Je neemt die brief mee naar jouw Bewegen Op Verwijzingcoach.
  2. Je belt je coach voor een afspraak.
  3. Je maakt een beweegplan dat past bij jouw leven. De coach helpt je.
  4. Je probeert het beweegplan uit.
  5. Je bespreekt samen met je coach wat goed en minder goed gaat. Jullie bekijken welke vooruitgang je maakt, en bespreken eventuele moeilijkheden.
  6. Je beweegt elke dag meer. Blijf dat doen. Dat voelt goed.

 

Voor meer informatie: www.bewegenopverwijzing.be of neem contact op met coach Lotje Vermeille, 0477 82 69 96knokke-heist.lotje@bewegenopverwijzing.be of coach John Parisis, 0477 92 19 44knokke-heist.john@bewegenopverwijzing.be