23 januari, 2019

21ste Mountainbike Beach Challenge pakt uit met sterk deelnemersveld

fiets op strandOp zondag 27 januari 2019 vindt de 21ste editie van de Mountainbike Beach Challenge plaats tussen Duinbergen en het Zwin. Het sportevent start om 11 uur op het strand ter hoogte van het watersportcentrum RBSC Duinbergen. De politie en organisatie nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer steeds de verkeerssignalisatie en richtlijnen van de politie en seingevers.

Parcours vol uitdagingen

De sportdienst van Knokke-Heist verwacht 326 mountainbikers aan de start van deze unieke strandrace. De deelnemers krijgen een gevarieerde omloop van 16 km voorgeschoteld waarbij ze de volledige kustlijn volgen van in Duinbergen tot aan het Zwin. Tonnen hard en zacht zand, tal van verrassende golfbrekers, de natuurlijke glooiingen van het Zwin en de steile hellingen in Duinbergen staan garant voor een echte ‘Challenge’.

 

Daginschrijvingen nog mogelijk

19 deelnemers starten op de 16 km, 114 kiezen voor 2 rondes of 32 km en 193 deelnemers wagen zich aan de zwaarste uitdaging van 48 km. Onder de starters 11 deelnemers uit Nederland, 8 uit Frankrijk en 1 uit Duitsland.  Daginschrijvingen (€ 25) in het wedstrijdsecretariaat in sportcentrum Laguna (Krommedijk 32) zijn nog mogelijk vanaf 9 uur.

 

Sterk deelnemersveld

Bij de 48 km voor de heren belooft het een uitermate spannende strijd te worden tussen Emiel Vermeulen, Jarl Salomein, Frederik Devolder, Joris Massaer, Benoit Daeninck, Samuel Leroux, Giorgio D’Hoore, Thomas Chamon en Nick De Gryse. Insiders tippen het meest op ervaren oud-winnaar Joris Massaer (2012) om het aanstormend jong talent van de zegebloemen te houden. Maar misschien zorgt oud veldrijder Klaas Vantornout wel voor de verrassing van de dag.

Voor de winst bij de dames op de 48 km wordt een duel verwacht tussen Malaika Feys en Marleen Stroomer.

Onder de deelnemers ook 46 inwoners van Knokke-Heist. Daar is het op de 48 km vooral uitkijken naar de onderlinge strijd tussen de lokale kleppers Henri Delheye, Bryan Ryelandt en Louis Sey. Benieuwd hoe lang deze Wacky Racers de koplopers kunnen volgen en andermaal een top 15 plaats verzilveren. De wedstrijd start om 11 uur op het strand t.h.v. RBSC Duinbergen.

Verkeersmaatregelen

Op zondag 27 januari 2019 is het verboden stil te staan of te parkeren in de straten die deel uitmaken van het parcours van de Mountainbike Beach Challenge.

Er is ook éénrichtingsverkeer van kracht in de Zeegrasstraat richting de Elizabetlaan (tussen de Duinendreef en Elizabetlaan), Zwinlaan richting de Bronlaan (vanaf de uitrit van het pad in de Zwinbosjes ter hoogte van de Camille Lemonnierlaan) en Bronlaan richting het Oosthoekplein (tussen de Zwin- en Noordzeelaan). Het éénrichtingsverkeer in de Anemonenlaan (tussen de Zeedijk-Heist en Patriottenstraat) en Majoor Quaillestraat is tijdelijk opgeheven. Zo kan je via de Elizabetlaan, de Anemonenlaan, het Sint-Michielsplein en de Zeegrasstraat opnieuw naar de Elizabetlaan rijden. Tijdens de wedstrijd is het niet mogelijk via de Anemonenlaan door te rijden naar de zeedijk.

Er is enkel plaatselijk verkeer toegelaten in de Majoor Quaillestraat, Zeedijk-Duinbergen (tussen de Lente- en Leeuwerikenlaan en tussen de Zeegrasstraat en Anemonenlaan), Duinbergenlaan (tussen de Petunialaan en Kwade Helling en tussen de Mimosastraat en het Krokussenpad) en Duinendreef (tussen de Meeuwendreef en Kwade Helling).

Er is geen verkeer toegelaten in de Leeuwerikenlaan (tussen de Jozef Nellenslaan en De Wandelaar), de Jozef Nellenslaan (tussen de Van Caillie- en Bergdreef), de Van Cailliedreef (tussen de Elizabet- en Jozef Nellenslaan), het Heuvelpad (tussen de Poststraat en Bocheldreef), de Duinendreef (tussen de Zeegrasstraat en Meeuwendreef) en het Krokussenpad (tussen de Duinendreef en Vossenhul).

De deelnemers van de Mountainbike Beach Challenge mogen van zaterdag 26 januari om 12.00 uur tot en met zondag 27 januari 2019 om 17.00 uur hun mobilhome exclusief parkeren op de zuidelijke parkeerstrook van de zeedijk ter hoogte van het Directeur-Generaal Willemspark.

Info:

sportdienst Knokke-Heist

E Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist

Tel 00 32 (0)50 630 480

mountainbike@knokke-heist.be

sport.knokke-heist.be

 

Klik hier voor meer informatie omtrent de Mountainbike Beach Challenge