Baai van Heist

 

Geprangd tussen de oostelijke strekdam van Zeebrugge en de zeedijk ligt de 'Baai van Heist'. Een strandvlakte van 36 hectare, eigendom van het Vlaamse Gewest.

 

De voorbije jaren ontwikkelde zich hier een uitermate interessant natuurterrein met embryonale strandduinen die door het Biestarwegras gekoloniseerd worden. Verder vinden we ook slikken en schorren.De brede overgangszone van duintjes naar laagstrand heeft de best ontwikkelde schelpenvloeren van de Vlaamse kust. Deze laag schelpen(gruis) net boven de hoogwaterlijn is een zeer geschikt broedgebied voor zeldzame strandvogels zoals Strandplevier, Dwergstern en Bontbekplevier.

 

   

Het natuurreservaat is het ganse jaar niet toegankelijk voor honden, ook niet aangelijnd of op het laag strand. Het strandreservaat is voorzien van een wandelpad informatieborden en een vogelkijkhut. In het winterhalfjaar kunnen hier soorten als Drieteenstrandloper, Bonte strandloper, Strandleeuwerik, sneeuwgors en Frater worden geobserveerd.

 

Geleide natuurwandelingen voor het brede publiek en groepen worden in dit gebied verzorgd door de Natuurpunt afdeling Knokke-Heist.  Meer informatie op de website www.natuurpuntknokke-heist.be.

België
Javascript is required to view this map.