Lening

Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FGRE)

Energie verbruiken kost erg veel. Toch kan je flink op je energiefactuur besparen door energiezuinige maatregelen te nemen zoals isoleren, het plaatsen van thermostatische kranen, superisolerend glas, een zuinige verwarmingsketel, …

Alleen, die maatregelen kosten ook veel geld. En dat geld heb je niet altijd opzij staan. Daarom biedt de federale overheid via het Fonds voor de Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) een erg goedkope lening aan. De West-Vlaamse Intercommunale (wvi) verleent zijn medewerking en neemt de rol op zich als Lokale Entiteit. De wvi staat op die manier in voor de coördinatie, het beoordelen van leningsaanvragen, het toekennen en uitbetalen van leningen.

Informatie en aanvraag

Bij de lokale entiteit wvi (West-Vlaamse Intercommunale) kan je een voordelig energiekrediet tot 10.000 euro aanvragen met een vaste rentevoet van slechts 2%. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u ook renteloos lenen. Het geld wordt ter beschikking gesteld via het FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost).

Aan welke voorwaarden u moet voldoen en welke werken er in aanmerking komen, vindt u via de website van de wvi: www.wvi.be/nl/aanbod.

De aanvraag gebeurt via www.wvi.be/nl/aanbod/vlaamse-energielening/nu-aanvragen.

BELANGRIJK: Uw leningsaanvraag dient steeds te gebeuren op basis van een OFFERTE. De werken mogen dus nog niet uitgevoerd zijn of gestart zijn!

Hulp nodig

De aanvraag start met het invullen van een kredietaanvraagformulier.

Ondervindt u moeilijkheden bij het invullen van dit formulier, neem dan gerust contact op met de dienst Milieu & Natuur of met het Sociaal Huis.

 

WVI-FRGE-Affiche