Duiven

Houden van duiven

Voor de toelating tot het houden van reisduiven dient u voorafgaandelijk een aanvraag in te dienen bij de Duivenliefhebbersbond, die de nodige stappen zal ondernemen bij uw gemeente.

 

Overlast door duiven

Heeft u een (verwilderde) geringde duif (reisduif, wedstrijdduif) gevonden, neem dan contact op met Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond (KBDB)
Gaasbeeksesteenweg 52-54
1500 Halle
T 02 537 62 11
F 02 538 57 21
nationaal@kbdb.be
www.kbdb.be

 

Ondervindt u overlast van niet-geringde verwilderde duiven (de typische stadsduif), neem dan contact op met gemeentelijke dienst milieu-natuur. Zij kunnen u tips geven over hoe vogels te weren van uw eigendom.

Enkele tips:

- Het plaatsen van vogelpinnen op dakranden, balustrades en landingsplaatsen zodat vogels niet meer kunnen landen op hun favoriete plekjes.

- Het herhaaldelijk wegjagen, verstoren van de duiven. Helpt vooral als de duiven uw terras, balkon, tuin gebruiken als slaapplaats. Na verschillende dagen, weken hebben de duiven door dat uw balkon/terras geen rustige slaapplaats is en zoeken ze andere plaatsen op. Wel zo vaak mogelijk herhalen.

- Het plaatsen of hangen van bewegende elementen. Bijvoorbeeld een gekleurd lint dat wappert in de wind kan vaak al voldoende zijn om duiven af te schrikken. Ook een windmolentje of andere zaken die in de wind bewegen kunnen helpen. Reflecterende materialen zoals aluminium zullen het meeste effect hebben.

- Het plaatsen van een neproofvogel kan ook helpen. Wel regelmatig verplaatsen anders worden de duiven het gewoon.

- Zorg dat er geen eten te vinden is voor de duiven.

 

Contact

Milieu & Natuur Alfred Verweeplein 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050630197 050630159  milieu@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud