Lezing
Zondagbabbel met de Vlaamse schrijver Kris Van Steenberge
04/03/2018 10:00 - 12:00
Gratis

In september 2013 debuteerde Lierenaar Kris Van Steenberge met zijn roman Woesten.
Woesten vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. En dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede. Voor niemand ziet de toekomst er nog hetzelfde uit.
Kris Van Steenberge won met Woesten onder andere de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014. De auteur kon rekenen op geweldige recensies en beoordelingen in onder meer de Standaard der Letteren, Knack en ook het boekhandelspanel van DWDD uitte niets dan lovende woorden over dit debuut.
Inmiddels is Woesten aan zijn zeventiende druk toe. Een Duitse, Spaanse en Zuid-Afrikaanse vertaling zijn op komst en de filmrechten werden verkocht aan productiehuis Cri de Coeur.
In september 2016 verscheen zijn tweede roman Blindelings. Ook daarvan werden de Spaanse vertaalrechten meteen verkocht.
In deze auteurslezing schetst Kris Van Steenberge zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om zijn romans te maken en brengt hij enkele fragmenten uit zijn werk.
Gratis met drankje. Reservatie gewenst.


locatie
Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist